Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

L'Aula de Sons a Lleida

Vaig néixer a Bellpuig l’any 1977. Els meus primers contactes amb el món de la música es produïren ja iniciats els estudis universitaris (Enginyeria Informàtica per la Universitat de Lleida), quan l’any 1995 vaig començar a tocar de manera amateur el meu instrument: la gralla. Durant aquests primers anys d’experiència fora de l’àmbit professional, em vaig començar a interessar per la música folc i tradicional, en un primer moment; més tard, la meva curiositat s’estengué a tots els àmbits i estils musicals.

Aquesta inquietud motivà el meu ingrés com a alumne de cursos per a adults a l’Escola Municipal de Música de Bellpuig primer (essent alumne de tible del professor Ramon Saladrigues), i més tard al Conservatori Municipal de Música de Lleida, on vaig rebre classes d’oboè barroc per part de la professora Encarna Monzó.

Paral·lelament, des de l’any 1998, rebia classes de gralla, tarota i acordió diatònic a l’Aula de Música Tradicional i Popular (depenent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) amb els professors Roser Oliver, Daniel Carbonell i Daniel Violant, i on l’any 2009 hi aconsegueixo el títol (equiparable al de grau professional) de Mestre Instrumentista Tradicional. A partir del mateix any 2009, accedeixo als estudis de grau superior de gralla, superant les proves d’accés a l’ESMUC, i d’on obtinc, l’any 2014, el títol de Llicenciat en Música Tradicional (especialitat de gralla).

En l’apartat pedagògic, i des de l’any 2002, imparteixo classes de gralla, tarota i acordió diatònic a l’Aula de Música Tradicional i Popular, fins que l’any 2012 s’inicia el projecte de l’Aula de Sons a Lleida, on hi segueixo donant classes d’aquests instruments. El mateix any 2012, impulso el projecte de la Xarxa d’Espais de Música Tradicional, present a Tàrrega, Cervera, Guissona i Bellpuig, i que s’integra, també, dins del projecte de l’Aula de Sons. Així mateix, he exercit de professor en diverses escoles de música: Municipal de Bellpuig, Municipal de Tàrrega, Municipal d’Agramunt i  Aula de Sons de Reus (escola de música tradicional).

Finalment, i en l’àmbit professional, sóc membre de diversos grups de música tradicional i popular, que desenvolupen la seva tasca sobretot en l’àmbit festiu del carrer (he actuat en les Festes Majors més importants del país, declarades algunes d’elles d’Interès Cultural: Vilafranca, Reus, Tarragona, Barcelona, Lleida, Valls, etc).

L'Aula de Sons a Lleida
Centre de Cultura Popular i Tradicional de Lleida

C. Sant Martí s/n,
baixos de l’església
25004 - Lleida

Coordinació:
Pau Plana - 620 205 565

auladesonslleida@gmail.com

www.facebook.com/auladesonslleida
@aulasonslleida

logo ajuntament lleida

logo aurembiaix