Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

L'Aula de Sons a Reus

Xavi de la Salud, trompetista & bateria de Tarragona, va acabar els estudis superiors de clàssic   al Conservatori Municipal de Barcelona i al Taller de Músics de Barcelona de música Moderna/Jazz on finalitza el programa en especialitat d´instrumentista de Jazz , de Latin Jazz, d´Arranjaments i Composició.

Finalitza el Post-grau d´Orquestració per a Simfònica del Segle XX aplicada al cine amb Enric Palomar.

Estudia també la composició per a cinema amb Joan Albert Amargós i Lluís Verges i cursa un seminari amb José Nieto (6 premis Goya), on obté el Postgrau de cine amb Alfons Conde.

Va finalitzar els estudis de perfeccionament d´improvisació amb Alfons Carrascosa.

 

Des de 1997 fins el 2008 va treballar al Taller Avançat de Creativitat amb Conrad Setó.

Participa al The Annual IASJ Jazz Meeting Màster Classes 2007 (Siena; ITA), una trobada anual de 40 països on es troben els alumnes que han acabat els estudis moderns, dos representants de cada país, enviat del Taller de Músics.

 

Com a intèrpret forma part de diferents formacions del món del Jazz/BLACK MUSIC com l´Small River Brass Band (So actual New Orleans), Wagner Pa & Brazuca Matraca (Samba-Bossa- Reggae), Joana de Diego Group, Homenatge a Gerry Mulligan & Chet Baker, Boogaloo Stompers (Lee Morgan: jazz 60..s - guateque/twist), Big Band de Tarragona i altres formacions amb les que participa en els principals Festivals de Jazz de l´estat Espanyol i Itàlia, Anglaterra, França, Alemanya, Polònia, Holanda, Túnisia, Ghana, Portugal o Brasil.

Va formar part de la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics de Barcelona on també va acompanyar a Santiago Auserón (Radio Futura/Juan Perro), Mala Rodríguez (“Ojo con la Mala”; amb Refree) o Cris Juanico (Ja t’ho diré/Menaix a Truà), així com en formacions com Conrad Setó Group (música Metagenérica), La Soul Machine, Underwater Funk Experience (Revival Maceo Parker), Tandarica Orkestar (Balcanic Circus) o La Thorpe Brass (Latin-Soul)

Ha tocat en Festivals com per el Festival Dixieland Tarragona (des del 1999 en cada edició), Siena JazzITA 2007, Foro Iberoamericano de La Rábida (Huelva) 2007, La Radio Encendida Rne3 2007, Festival Internacional de Músicas de Cáceres 2008, Festival Ferrol Verán 2008, Festival Internacional de música de Menorca 2008-2014, Mar de Músicas de Cartagena 2009, Festival Jazz de Valladolid 2009, Sonorama Ribera 2009, Final Copa Davis Palau Sant Jordi 2009, Fira de Tàrrega 2010, Festival de circ “Ple de Riure” 2010, Festival de Blues, Jazz i Gospel de Roses 2012, Festival Fiesta Latina Vienne FR 2012, Arena Brasil Festival 2014 de Viena AUT, Festival Grec 2014 Jazz Antic Sitges 20014, Fira del Circ Trapezi 2014, ADI Jazz Festival de Lodz POL 2014 entre d´altres i en sales i clubs com: l´Apolo, Jamboree, Bilbaina Jazz Club, Minden Jazz Club GER entre d´altres.

 

Ha composat BSO en imatge per a documentals, curts i llargmetratges (Premi Concha de Oro per a la millor pel·lícula de San Sebastián 2011 per “Los Pasos Dobles”), col.labora amb la pel·lícula “Murieron por encima de sus posibilidades” 2014  i amb un documental del 2015 sobre Salvador Dalí per TV3 i amb el curtmetratge “Coca de Sant Joan”.

 

Pel què fa a la docència, és professor de música de trompeta i bateria a l´escola Municipal de música de Montblanc , a l’Aula de Sons de Reus, la Rambla Músics de Tarragona, i director de la Big Band d´alumnes de l´escola La Selva del Camp de Tarragona i improvisació.

 

Enceta un nou programa sobre el món del Jazz a Tarragona Ràdio a l´octubre de 2013. Es diu “Paraula de Jazz” i s’emprèn amb la idea de poder escoltar als principals exponents del jazz i anar desgranat els diferents estils que engloba aquest gènere.

Va ser director artístic programant els concerts de la sala de jazz “Bebop” a Tarragona, i assessor al Festival Dixieland de Tarragona les edicions 2011-2012- 2013 i director artístic al 2014.

 

El vincle amb la ciutat de Reus està lligat, des dels seus inicis, al club de Jazz Keyboard, on hi va desenvolupar Jams Sessions i concerts dintre del Festival Jazz Reus; percussionista i bateria en format concerts amb  La Cobla Reus Jove 1997, va participar en moltes edicions del Festival Trapezi com a músic acompanyant a l´Elefant, i també tocant a La Festa de Sant Pere i Misericòrdia amb l’Orfeó Reusenc i amb elements del Seguici, i en 3 edicions del Reggus amb La Thorpe Brass. Col·labora regularment amb la Reus BigBand.

L'Aula de Sons a Reus

La Palma
C. Ample 75
43202 - Reus
(entrada pel C. Tívoli)

689 045 484
auladesons@auladesons.cat

logo El Coro