Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

L'Aula de Sons a Reus

Durant més de deu anys he estat i segueixo sent el cantant i compositor de gran part de les cançons de Gertrudis, grup musical identificat sovint amb el gènere de la rumba catalana element del qual m’he servit alhora de complementar aquesta feina amb la de divulgador del gènere.

La meva tasca com a divulgador del gènere de rumba catalana comença als cursos que la revista Enderrock ofereix a tota una sèrie d’escoles. Aquí, acompanyat de tot el grup, vam poder tenir el plaer d’expressar les confluències de diferents gèneres que van a parar a una mateixa fórmula, la rumba catalana.

L’interès sobre la rumba que es fa casa nostra em va portar a endinsar-me a uns cursos de doctorat  de dos anys a la Universitat de Barcelona. Un cop acabada la Llicenciatura en Filosofia per la Universitat de Barcelona, podia accedir a fer un DEA al departament d’Història de l’Art també a La Universitat de Barcelona, anomenat Música en la España Contemporania. Aquests cursos es completaven amb la culminació d’una tesina, la qual ha estat la pedra angular de tota la meva nova implicació com a divulgador de la rumba del nostre país.

La tesina (Discografai de Peret. Anàlisi i evolució d’un model cançó), desvetlla tota la informació possible sobre vint anys discogràfics d’un artista. Aquesta recerca em va permetre endinsar-me a tot una xarxa d’artistes coetanis que responien, a un mateix nivell, a d’altres característiques molt interessants a desenvolupar i a tractar.
La nova labor coma divulgador ve caracteritzada pel bagatge de diferents conferències impartides en centres cívics, universitats i biblioteques interessades en l’exposició de la tesina ja esmentada.

L'Aula de Sons a Reus

La Palma
C. Ample 75
43202 - Reus
(entrada pel C. Tívoli)

620 205 565
auladesons@auladesons.cat

logo El Coro