Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

 

Jordi Martí neix a Cambrils l'any 1973, i realitza els seus estudis musicals i de piano a l’Escola Municipal de Música de Cambrils i al Conservatori de Tarragona.
Fa cursos d’acordió diatònic a l'Aula de Música Tradicional i Popular del Conservatori de Vila-seca amb Francesc Marimon i a l'Aula de Sons de Reus amb Cati Plana; també fa un curs de Cant coral amb Àngel Recasens, de de viola de roda amb Xavier Macaya, i de sac de gemecs i gralla amb Jordi Aixalà.
A més, també participa en un curs d’informàtica musical, edició i gravació (ProoTols) a l’SGAE de Barcelona


A nivell professional, porta més de 25 anys dedicats al món de la música en nombrosos projectes d'estil molt divers:

- Teclats al grup de rock Stonex (Mostra músics de Tarragona 1990)
- Gralla i coordinació musical amb els grallers de Tota l'Endenga de Cambrils.
- Acordió diatònic, viola de roda, sac de gemecs, tarota, flabiol, guitarró, percussions, veus i arranjaments amb el grup Traüt de Tarí.
- France 1998, disc “Poseu-me les Ulleres” (2000) i participació en diversos discos col·lectius).
- Actua en infinitat de festivals de música d'arrel, ball folk, concerts i gires per Europa i Amèrica del Sud. 
- Forma part del grup Renatus, dedicat a la música antiga i del Renaixement, fent diversos concerts com al Palau de la Música de Barcelona i gires per Extremadura i Suïssa.
- Des del 1996 participa com a músic amb el grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries als espectacles “Torna el Carrilet” i “La Taverna d'Enrico”.
- Ha col·laborat també en gravacions discogràfiques de grups com Bufalodre, Tres Fan Ball o Marina Rossell.
- crea el grup Gadegang on composa i produeix totes les cançons en un espectacle pioner en barrejar instruments d'arrel catalana i música electrònica.
- Músiques (2002), disc “El Cap et bull” (2003), 4 Premis Enderrock (2004). Fan nombrosesactuacions i algunes de les seves cançons s'inclouen a la sèrie “Polseres Vermelles”, la pel·lícula “Stocolm”, la “cançó de l'estiu” de TV3 i altres gingles publicitaris.
- Des del 1998 treballa en la creació, producció i direcció artística d'espectacles musicals,d'animació o de teatre de carrer que han girat per tota Europa i que estan actius.
- També traballa com a productor d’espectacles de carrer, direcció artística d'esdeveniments culturals i management com a Mou-te produccions.

En la vessant pedagògica porta molts anys oferint audicions musicals didàctiques a instituts i escoles, on presenta múltiples instruments tradicionals catalans.

 

Actualment és professor/a a:

- Aula de Sons de Reus

- Aula de Sons de Vilafranca

- Aula de Sons de Cambrils

- Escola municipal de música tradicional del Penedès a l'Arboç