Logo Aula de Sons - Escoles de música tradicional

L'Aula de Sons a Reus

Colònies 2018

Informació general

Inscripcions: obertes fins al 30 de juny.
Descompte del 10% per les inscripcions fetes abans del 31 de maig.

Inscripcions tancades

Dates: del 23 al 29 de juliol de 2018
Arribada: dilluns 23 de 9 a 10 h
Sortida: diumenge 29 de juliol després de dinar

Lloc: Antic balneari de Rocallaura (Alberg)
Localitat: Vallbona de les Monges, l’Urgell

Tipus d’allotjament: habitacions conjuntes de 35 places en règim d’ús exclusiu
Serveis: piscina i terreny d’activitats, 50 ha de bosc, hort i camp de futbol
Centre sanitari més proper: CAP de Montblanc a 17km.

Destinataris

Aquesta estada està destinada a nens i joves entre 6 i 14 anys. Preferiblement amb vinculació lectiva a alguna escola de música tradicional.

Organització

Aula de Sons. Escoles de Música Tradicional

Presentació

Les colònies d'estiu de l'Aula de Sons estan orientades a introduir els infants i joves participants en el món de la cultura tradicional i popular mitjançant tallers i activitats relacionades amb el folklore que els permetin fer-ne un tast durant una setmana a l’estiu.

Aprofitar les oportunitats que ofereix una activitat d’estiu: vetllades, piscina, excursions, jocs, conviure en grup, etc. per conèixer la cultura popular i tradicional catalana.

Els objectius són:

Gaudir de l’aprenentatge i la pràctica de la música tradicional, en les seves diferents vessants, així com introduir-se en altres disciplines del folklore català: els castells, el bestiari, les danses, els jocs tradicionals, etc.

Potenciar la convivència entre joves i infants amb les mateixes inquietuds per permetre un intercanvi de vivències que els seran positives per la seva formació cultural, ciutadana i personal.

L'edició 2018: El planter de la Festa versarà al voltant dels elements i músiques de les festes majors de Catalunya, amb especial atenció a les de l'entorn més proper, l'Urgell, i la Festa Major de Tàrrega.

Els tallers i activitats serviran per anar descobrint els elements que conformen el model de festa major de la comarca, descobrir les seves músiques i relacionar-les amb elements o tradicions de festes majors d’altres zones. Al llarg dels dies anirem creant i preparant la nostra festa major, fins oferir-ne una mostra en un acte obert als pares i familiars que tindrà lloc el darrer dia abans de marxar.

Professorat i monitoratge

Direcció: Roser Serrano
Professorat: Roser Serrano, Alba Logan, Pau Duran i Sònia Àrias

El professors dels tallers tenen uns coneixement amplis en la seva matèria. Són professors en actiu en centres d'ensenyament i escoles de música i estan cursant o ja l’han acabat el Grau Superior de Música a l’ESMUC

A més de l'equip de professors permanent, que conviurà durant tota la setmana amb els participants, es comptarà amb tallers específics impartits per altres professors i intèrprets convidats, reconeguts en el món de la cultura popular i tradicional que ens visitaran per oferir-nos les seves propostes musicals.

Programació d'activitats

activitats colonies

*Aquest dia dinarem tots junts, es podrà encomanar a la casa de colònies o portar-lo de casa.

Activitats

Dins la programació diària es comptarà amb les següents activitats:

  • Tallers d'instrument i sessions de conjunt. Cada dia es duran a terme tallers musicals a través dels quals s’aniran descobrint músiques de diferents festes majors. Hi haurà tallers específics d’instrument, sessions de petits conjunts –creats en funció dels diferents nivells i instruments– així com també sessions conjuntes de tots els participants.
  • Activitats complementàries. Al llarg de la setmana es comptarà amb un seguit d’activitats (plàstica, malabars, construcció d’instruments, pintura i estampació, taller de diables i de balls de festa major) que ens permetran anar construint la nostra pròpia festa major a la vegada que coneixem nous elements i vessants del folklore català.
  • Lleure i activitats conjuntes. Durant el dia hi ha temps lliure per gaudir de les instal·lacions, llegir, jugar o el que cadascú necessiti.

Cada dia abans d’anar a dinar activitat a la piscina i al vespre farem vetllades comunes amb el suport dels monitors.

La cuina

Cuina casolana arrelada a la terra, elaborada amb verdures, fruites i carn de xai de producció ecològica de proximitat i adaptada al calendari . Menús adaptats per vegetarians, celíacs i vegans.

Material a dur

  • Instrument propi
  • Motxilla d’atac per caminar i material per a una excursió (calçat adequat per caminar, cantimplora, gorra, ...)
  • Material per a la piscina (banyador, tovallola gran, crema solar, ...)
  • Samarreta per estampar

En formalitzar la inscripció i abans de marxar de colònies us farem arribar una llista detallada del material que cal portar.

Assegurança

Els organitzadors contractaran una pòlissa d’assegurança de responsabilitat civil i una pòlissa d’assegurança d’accidents.

Règim intern

Mòbils: La casa de colònies disposa de telèfon per poder avisar de qualsevol urgència, per la qual cosa les colònies seran lliures de telèfons mòbils.

Diners: totes les despeses estan cobertes i els nens/es no els faran falta diners de butxaca.

Tant els telèfons mòbils com els diners que portin els participants seran custodiats pel professorat fins acabar les colònies.

Per tenir una informació fluïda, actualitzada i amb imatges de les activitats es crearà un grup de facebook restringit només per als familiars dels participants

Preu de les inscripcions

Preu per inscripcions de l'1 al 30 de juny: 350 €

Preu per inscripcions abans del 31 de maig: 315 € (10% dte.)

El preu inclou les despeses de l'estada en règim de pensió completa, la realització d'activitats, l'assegurança d'accidents i responsabilitat civil. El transport fins a la casa i per marxar de la casa anirà a càrrec de les famílies.

Sessions informatives

Abans de les colònies farem sessions informatives en cada una de les seus de les Aules de Sons per conèixer l’equip de professors i resoldre tots els dubtes que calguin.

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
620 205 565

Inscriu-te a les colònies

L'Aula de Sons a Reus

La Palma
C. Ample 75
43202 - Reus
(entrada pel C. Tívoli)

689 045 484
auladesons@auladesons.cat

logo El Coro